ZOBACZ!  Przepisy kulinarne, ciasta, obiady, zupy, sałatki, abc gotowania, diety, napoje, książki o gotowaniu i wiele innych genialnych rzeczy związanych z gotowaniem.
Blog > Komentarze do wpisu

Karp smażony przepis



Składniki:

  • 1 karp
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • sok z cytryny
  • sól + vegeta
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła

Wykonanie:

1. Sprawionego karpia dzielimy na dzwonki, posypujemy solą, vegetą, pieprzem oraz kropimy sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybe przykrywamy i zostawiamy na noc w lodówce.

2. Nastepnego dnia dzwonki obtaczamy w mące w rozbeltanym jajku i bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy olej i ukladamy rybę. Opiekamy ze wszystkich stron uważając, aby za mocno sie nie zrumienila.

4. Po usmazeniu przekladamy karpia do żaroodpornego naczynia. Obkladamy maslem, przykrywamy i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 20 min.  Ryba jest dobrze upieczona i oczywiście bardzo smaczna. Polecam!

Smacznego!

 

 

 Kuchnia - Przepisy Adriany 

Przepisy kulinarne tak jak lubisz!

środa, 28 grudnia 2011, adrianamilner

 sledzie w marynacie  salatka jarzynowa  pierogi z kapusta i grzybami  pierniczki
 krokiety z kapusta i grzybami  pasztet wieprzowy  karp smazony  barszcz czerwony




stat4u
Durszlak.pl