ZOBACZ!  Przepisy kulinarne, ciasta, obiady, zupy, sałatki, abc gotowania, diety, napoje, książki o gotowaniu i wiele innych genialnych rzeczy związanych z gotowaniem.
Blog > Komentarze do wpisu

Pierogi z kapustą i grzybami przepis

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 1/2 szklanki wrzącej wody
  • 1 łyżeczka oliwy
  • szczypta soli

Farsz:

  • 30 dag kapusty słodkiej
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 5 dag grzybów suszonych (mogą być pieczarki ok. 25 dag)
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie:

1. Kapustę kiszoną oraz poszatkowaną słodką osobno ugotować. Odcedzić, dobrze wycisnąć i jeszcze raz pokroić na drobno. Razem połączyć.

2. Na rozgrzanym oleju usmażyć drobno pokrojona cebulę.

3. Namoczone wcześniej grzyby ugotować. ( Jeżeli mamy pieczarki to pokroić i usmażyć na oleju). Grzyby zmielić przez maszynkę.

4. Wszystkie składniki połączyć razem i lekko podsmażyć, wystudzć.

5.  Mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść ciasto, zawinąć w folie na ok. 20 min.

6. Ciasto rozwałkować i np. szklanką wycinać krążki. Na każdy układać farsz i dobrze zakleić. Gotować  w osolonej wodzie z jedną łyżką oleju ok. 3 min od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnie wody.

Smacznego!

 

 

                                            Kuchnia - Przepisy Adriany 

                                        Przepisy kulinarne tak jak lubisz!

poniedziałek, 26 grudnia 2011, adrianamilner

Komentarze
agattekh
2011/12/31 11:46:05
Pierogi pychota, wyglądają bardzo apetycznie :-)
-
adrianamilner
2012/01/04 02:14:56
Dziekuje za komentarz jest mi milo, ze tak dobrze ocenilas
caluski!!
 sledzie w marynacie  salatka jarzynowa  pierogi z kapusta i grzybami  pierniczki
 krokiety z kapusta i grzybami  pasztet wieprzowy  karp smazony  barszcz czerwony




stat4u
Durszlak.pl