ZOBACZ!  Przepisy kulinarne, ciasta, obiady, zupy, sałatki, abc gotowania, diety, napoje, książki o gotowaniu i wiele innych genialnych rzeczy związanych z gotowaniem.
wtorek, 22 maja 2012

          

                                                                Tajemna wiedza kuchenna                                                                 

Porady Kasi z Lublina:

Białka dobrze się ubiją, jeśli wcześniej je schłodzisz i dodasz szczyptę soli.

Moje kotlety mielone nie rozpadają się, jeśli dodam do masy mięsnej surowego, startego na tarce ziemniaka lub łyżkę mąki ziemniaczanej.

                                                                                                                                                                     

środa, 16 maja 2012

Dawno nie robiłam racuchów z bananami, są bardzo smaczne i delikatne. Banany pięknie się rozpiekają w cieście i są mięciutkie. Ja racuchy podaję zawsze z cukrem pudrem lub śmietaną. Najsmaczniejsze są świeżo upieczone, takie prosto z patelni.

niedziela, 13 maja 2012
sobota, 12 maja 2012

Sałatki podajemy na wszystkie spotkania towarzyskie. Nie ma znaczenia, czy organizujemy prywatkę, duże przyjęcia, czy spotkanie w gronie najblizszych. Zawsze cieszą sie dużym powodzeniem. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe. Uważam, że warto poświęcić im wiecej uwagi!

poniedziałek, 07 maja 2012

 

                                                              Tajemna wiedza kuchenna                                                                  

 

Kiedy wykorzystujesz owoce kiwi do ciasta i tortów, pamiętaj że na owocach kiwi galaretka nie będzie tężeć!

 

                                                                                                                                                 

 

 

                                                              Tajemna wiedza kuchenna                                                                   

 

Ryż będzie biały jeśli dodamy do gotującej się wody trochę soku z cytryny. Sok z cytryny również możemy wykorzystać do skropienia pieczarek po oczyszczeniu, dzięki temu nie będą tracić koloru w sałatkach i surówkach.

   

                                                                                                                                                  

 

| < Wrzesień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Tagi
 sledzie w marynacie  salatka jarzynowa  pierogi z kapusta i grzybami  pierniczki
 krokiety z kapusta i grzybami  pasztet wieprzowy  karp smazony  barszcz czerwony




stat4u
Durszlak.pl