ZOBACZ!  Przepisy kulinarne, ciasta, obiady, zupy, sałatki, abc gotowania, diety, napoje, książki o gotowaniu i wiele innych genialnych rzeczy związanych z gotowaniem.

ABC Gotowania

wtorek, 26 czerwca 2012


                                                               Tajemna wiedza kuchenna                                                                  


Jak dobrze ubić  śmietanę 

 

Składniki:

  • 200ml śmietany 30 lub 36%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • cukier waniliowy (ale nie jest konieczny)

 

wtorek, 22 maja 2012

          

                                                                Tajemna wiedza kuchenna                                                                 

Porady Kasi z Lublina:

Białka dobrze się ubiją, jeśli wcześniej je schłodzisz i dodasz szczyptę soli.

Moje kotlety mielone nie rozpadają się, jeśli dodam do masy mięsnej surowego, startego na tarce ziemniaka lub łyżkę mąki ziemniaczanej.

                                                                                                                                                                     

poniedziałek, 07 maja 2012

 

                                                              Tajemna wiedza kuchenna                                                                  

 

Kiedy wykorzystujesz owoce kiwi do ciasta i tortów, pamiętaj że na owocach kiwi galaretka nie będzie tężeć!

 

                                                                                                                                                 

 

 

                                                              Tajemna wiedza kuchenna                                                                   

 

Ryż będzie biały jeśli dodamy do gotującej się wody trochę soku z cytryny. Sok z cytryny również możemy wykorzystać do skropienia pieczarek po oczyszczeniu, dzięki temu nie będą tracić koloru w sałatkach i surówkach.

   

                                                                                                                                                  

 

niedziela, 06 maja 2012

 

                                                              Tajemna wiedza kuchenna                                                                   

 

Najprostszy lukier domowej roboty to cukier puder utarty z sokiem z cytryny!

 

                                                                                                                                                 

 

                                                              Tajemna wiedza kuchenna                                                                    

 

Jak dobrze rozbić mięso na kotlety: trzeba włożyć je do worka foliowego, dzięki temu zrobimy piękne kotlety bez dziur!

 

                                                                                                                                                  

 

| < Wrzesień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Tagi
 sledzie w marynacie  salatka jarzynowa  pierogi z kapusta i grzybami  pierniczki
 krokiety z kapusta i grzybami  pasztet wieprzowy  karp smazony  barszcz czerwony




stat4u
Durszlak.pl